Hvem vinner Ukrainas sjel? UTSOLGT

Foredrag med tidligere generalløytnant Robert Mood

Foto: Lars Petter Petterson

Russland har store militære styrker oppmarsjert langs grensen til Ukraina. Europa er inne i den mest spente politiske situasjonen siden den kalde krigen. Hva vil Putin med sin store krigsmaskin? Vi skal ikke invadere Ukraina bedyrer den russiske utenriksminister Lavrov. Hvis så skjer, skal NATO og Europa sitte og se at Putin først tar Krim og så deler av Ukraina uten mottrekk? Hva galt har Ukraina gjort overfor Russland? Som et fritt land bør de kunne velge sine avtalepartnere, enten det gjelder EU, Nato eller Russland. Eller er det riktig at Russland føler seg truet av NATO og de nye medlemslandene i Øst-Europa, slik at det kan være legitimt og kreve innrømmelser og tilbaketrekking av natomedlemskap?

Diplomatiet jobber på høygir, mens Russlands væpnede styrker kanskje gjør seg klar til en invasjon og vestlige land sender våpen til Ukraina. Noen feilgrep kan bli skjebnesvangre.

Hvordan skal dette kunne løses politisk uten at noen mister ansikt og respekt?

Tirsdag 1. mars kl. 19.00 kommer tidligere generalløytnant Robert Mood til Steinhuset.

Med hans bakgrunn og erfaring må han være rette person til å gi oss en analyse av det som skjer.

Robert Mood har en lang militær karriere og det kan nevnes: generalløytnant,  generalinspektør for Hæren, sjef for FN’s observatørstyrke i Syria, leder av Telemarksbataljonen med mye mer.

I tillegg har han også gitt ut flere bøker og har fått Fritt Ord Prisen.

Han er en frittalende person med klare meninger, som kanskje ikke alltid faller sammen med det man kaller riktige politiske standpunkt.

Vi ønsker velkommen til en interessant og spennende kveld.

Medlemmer kan bestille to plasser på sitt medlemskap. Medlemskap koster kr. 150,- pr. år og kan vippses til Steinhusets Venner på nr: 26999 eller betales til konto: 2020 08 03133.

Merk med navn og medlemskap.

Billetter kan bestilles på: amundbo@online.no eller på sms 92858560.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *