60 år med Bob Dylan

Espen Aas formidler musikken og livet til Bob Dylan

Espen Aas

Bob Dylan (Robert Allen Zimmermann) ble født 24. mai 1941 i Minnesota, USA.

Musiker, sanger, låtskriver, poet og forfatter som har vært en av de mest fremtredende og innflytelsesrike personligheter innen populærmusikken i snart 60 år.

I tillegg til melodiene økte han betydningen av sangtekstene som ofte var provoserende og politiske. Han har mottatt en rekke priser og fikk Nobelprisen i litteratur i 2016.

Det er utrolig hvordan noen musikere holder ut, og vi er vant med at toppmusikere som blant annet Bob Dylan, Paul McCartney, Mick Jagger og Keith Richard alltid er til stede med ny musikk og turneer. Vi kan nyte det så lenge det varer.

Denne kvelden er viet Bod Dylan og hvem andre enn journalist, forfatter og utenrikskorrespondent, Espen Aas, er bedre egnet til å tegne et bilde av denne utrolige artisten.

Aas er utdannet ved Goldsmiths College, University of London, og har i flere år jobbet som økonomi- og politikkjournalist i NRK. I dag er han programleder i NRK TV og leder tidvis Dagsnytt 18.

Men i tillegg er han en blodfan av Bob Dylan og en nerd på området.

Aas har over 30 Dylan-konserter på merittlista, har en samling på nærmere 80 000 forskjellige versjoner av Dylan-låter på en server, og har de siste 20–25 årene laget seg en database der han har sortert opptakene. Der er det musikk fra tilbake til 1958, plateinnspillinger, konsertopptak, og amatøropptak.

Denne kvelden vil han formidle Bob Dylans liv og musikk gjennom historier, anekdoter, musikk og video.

Kvelden blir en markering av at Bob Dylan fylte 80 år i mai.

Velkommen til alle. Medlemmer som har betalt kontingent, kan bestille to plasser på sitt medlemskap. Utover det, er det billetter i døra.

Entre kr. 200,- . Under 18 år kr. 100,-.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *