UTSOLGT «Dårlig nytt fra Østfronten»

Cecilie Hellestveit

Russlands aggresjonskrig mot Ukraina i 2022 er en monumental hendelse som har brakt etterkrigstiden i Europa til ende. Cecilie Hellestveit  vil ta for seg krigen og de økonomiske sanksjonene for å svekke og tukte Russland, og belyse hvordan dette vil forandre Europa til det ugjenkjennelige. Hun vil ta oss med på en geopolitisk rundreise langt utenfor Ukraina, men har Norge som utkikkspunkt og endestasjon. Kan Vest-Europa og NATO i det hele tatt tillate at Putin gjør Ukraina til et lydrike eller innlemmer landet i Russland? På den andre siden kan heller ikke Putins regjering tape annekteringen, og samtidig overleve. Det ser også ut til at EU-samarbeidet styrkes og at NATO blir utvidet med Sverige og Finland. Hva med Norges rolle, vi sender våpen og militært utstyr i store mengder. Gjør det oss til deltakere i krigen?

Cecilie Hellestveit er jurist og samfunnsviter med doktorgrad i krigens folkerett. For tiden er hun forsker ved Folkerettsinstituttet og arbeider med folkerettsregimer, analyse av væpnede konflikter og konfliktdynamikk. Hun har studert og arbeidet i Midtøsten, USA, Russland, Frankrike og Tyskland, og har vært tilknyttet en rekke forskningsinstitusjoner. Hun snakker russisk, arabisk, spansk, fransk og tysk. Hun har skrevet flere bøker om konflikter og vi kjenner henne som en god analytiker fra nyhetsprogram som Dagsrevyen, Urix og Dagsnytt 18 og som skribent i Dag og Tid.

Hun har besøkt Steinhuset to ganger tidligere, og har imponert med fagkunnskap og formidlingsevne. Vi ser fram til et nytt besøk.

Billetter selges i døra. Medlemmer i Steinhusets Venner kan reservere to plasser på sitt medlemskap. Benytt SMS til 92858560 eller e-post til: amundbo@online.no.

Pris kr. 200,-.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *