”… og musikken var av Groven og Klevstrand” UTSOLGT

5. september får Steinhuset besøk av følgende eminente musikere: Ivar Anton Waagaard – piano, Sigmund Groven – munnspill, Tone Braaten – sang og Lars Klevstrand – sang/gitar.

Som tittelen tilsier så er det denne gangen vesentlig musikk laget av Groven og Klevstrand som vil dominere. Men, vi har også lagt inn ønske om et klassisk stykke av Waagaard.

Navnene garanterer kvalitet, noe vi kjenner til fra tidligere besøk av denne kvartetten.

Ivar Anton Waagaard er førsteamanuensis i akkompagnement ved Norges musikkhøgskole. Han har turnert i USA, flere europeiske land og over hele Norge. Waagaard har stor genre-bredde, og har også vært pianist ved musikaler, cabareter, revyer og musikkteater, og hatt konserter med artister som Mari Maurstad, Hildegunn Rise, Kari Bremnes, Lars Klevstrand, Geirr Lystrup, Olle Adolphson, Maj Britt Andersen, Inger Lise Rypdal og Jannike Kruse, m.fl. Han har vært flere ganger i Steinhuset på tidligere arrangement, og har imponert oss med sin allsidighet, sitt spill og sitt lune vesen.

Sigmund Groven kan vel betegnes som en av Norges beste munnspillvirtuoser. Han har en merittliste i inn- og utland som få kan matche. Han har spilt i de mest kjente konsertsalene som Carnegie Hall, Hongkong Konserthus og Casals Hall i Tokio.

Grovens konsertrepertoar spenner over folkemusikk, populærmusikk, egne komposisjoner og klassiske verker. Han har faktisk komponert over 350 melodier, har mottatt mange priser og vært nominert flere ganger til Spellemannsprisen. Kan jo også ta med listeplassering i Sør-Korea og han er æresborger av Texas.

Tone Elisabeth Braaten avsluttet våren 1996 sin utdannelse ved Norges musikkhøyskole i Oslo. Braaten har ved flere anledninger opptrådt både i radio og fjernsyn. Hun har også vært solist på en rekke cd-utgivelser. Braaten har vært engasjert som solist med flere Norske og utenlandske orkestre, og hun har vært solist, sunget i forskjellige kor og ensembler opp igjennom årene, deriblant «Det Norske Solistkor». Tone Braaten var i 1997 og 2000 / 2001 engasjert av Den Norske Opera, til å synge rollen «Nattens dronning» fra Mozarts Tryllefløyten. Denne rollen har hun også vært engasjert til å gjøre både i Düsseldorf, og på turne rundt i Frankrike. Høsten 2004, var Braaten i Japan, hvor hun sang en av hovedrollene i Mozarts opera «Idomeneo».

Lars Klevstrand tilhører de bevisste visesangerne som slo gjennom på slutten av 1960-tallet. Han har siden vært en stilsikker og sentral skikkelse i norsk visemiljø, også som gitarist og komponist. I tillegg har han også markert seg som skuespiller innen musikal og kabaret.

Klevstrand har studert sang og klassisk gitar ved Norges Musikkhøgskole.

Klevstrand var en viktig del av gruppen ”Ballade” og har i mange år vært en ildsjel vedrørende Josefine Visescene i Oslo.

Alle er velkomne. Medlemmer i Steinhusets Venner kan reservere to plasser på sitt medlemskap. Vil du bli medlem i Steinhusets Venner, er det bare å vippse kr. 150,- til 26999. Meld reservering til: amundbo@online.no eller sms til 92858560. Billetter kjøpes i døra. Pris kr. 200,-.