Klassisk konsert

Beate Mordal, sopran og Ivar Anton Waagaard, piano.

Vi kan se fram til en generøs og allsidig konsert med to fremragende utøvere. Konserten vil bli en blanding av nordiske sanger og mer cabaret basert musikk. En frisk blanding av Grieg, Sibelius, Heise, Britten, Porter og Weill. Med litt flaks får vi kanskje høre The Girl in 14 G av Tesori.

Beate Mordal er en ny stjerne på den norske sopranhimmelen. Hun begynte med jazzsang, men ble introdusert til klassisk sang og opera og veien gikk til Operaakademiet i København. Våren 2015 fullførte hun utdannelsen, og før hun ble ferdig debuterte hun som Papagena i “Die Zauberflöte” av Mozart, ved Den Kongelige Danske opera. Samme sommer ble hun engasjert som Lena i den moderne a cappella operaen SVADBA under festivalen i Aix-en-Provence, og turnerte med denne operaen i Europa, sesongen 16/17.

Hun har akkurat avsuttet sin rolle i ”Den glade enke” som har gått i Bergen denne våren, og til høsten spiller hun hovedrollen Maria i Bernsteins «West Side Story» i en stor produksjon på Det Kongelige Teater i København.

Ivar Anton Waagaard er førsteamanuensis i akkompagnement ved Norges musikkhøgskole. Han har turnert i USA, flere europeiske land og over hele Norge. Han har opptrådt flere ganger på Festspillene i Bergen, og ellers på Nordlysfestivalen, Oslo kammermusikkfestival, Vestfoldfestspillene, Vinterfestspillene på Røros, Olavsfestdagene, Kristiansund operafestuke, Trondheim kammermusikkfestival, Festspillene i Harstad og Nordland musikkfestuke.

Han har spilt konserter med Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen, Truls Mørk, Aage Kvalbein, Randi Stene, Elisabeth Nordberg Schulz, Per Vollestad, Isa Gericke, Aage Kvalbein, og vært med på et hundretalls radio/TV innspillinger, flere titalls plateinnspillinger, samt innspillinger av musikk til filmer, radioteater og TV-teater, og vært orkesterpianist i KORK en rekke ganger.

Fra 1995 til 2007 var Waagaard fast akkompagnatør på Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse, og han har vært repetitør på Statens Operahøyskole, Statens Teaterhøyskole og Den Norske Opera.

Waagaard har stor genre-bredde, og har også vært pianist ved musikaler, cabareter, revyer og musikkteater, og hatt konserter med artister som Mari Maurstad, Hildegunn Rise, Kari Bremnes, Lars Klevstrand, Geirr Lystrup, Olle Adolphson, Maj Britt Andersen, Inger Lise Rypdal og Jannike Kruse, m.fl.

Han har vært flere ganger i Steinhuset på tidligere arrangement, og har imponert oss med sin allsidighet, sitt spill og sitt lune vesen.

Alle er velkomne, og medlemmer i Steinhusets Venner kan bestille to billetter på sitt medlemskap. Billetter kjøpes i døra.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *