Klassisk konsert med «Trio Sol»

Trio SOL består av pianist Jelena Ilić Veljak, cellist Hannah Kristina Lund og fiolinist Sigve Lieberg Stieng. Trioen fant sammen i oktober 2022 og har i løpet av sitt første år spilt flere konserter på Musikkhøgskolen, inkludert på skolens 50- årsjubileum 3. september 2023. I august 2023 deltok Trio SOL på en ukes mesterklasser med den anerkjente italienske pianotrioen «Trio di Parma» i Portogruaro i Italia.

Det er med glede Steinhusets Venner kan ønske velkommen til en klassisk konsert med unge musikere. Spesielt hyggelig er det at fiolinisten, Sigve Lieberg Stieng, er fra Gran. Her blir det ungt blod i gammelt hus.

Pianist Jelena Ilić Veljak er fra Italia. Hun begynte sine musikkstudier på konservatoriet Giuseppe Tartini i hjembyen Trieste, under veiledning av Maria Rita Verardi. Hun fullførte så sin bachelorgrad med maestro Andrea Padova ved skolen Arrigo Boito i Parma, hvorav et av årene ble tilbrakt på utveksling i Malmø, under veiledning av Hans Pålsson. Fra 2021 til 2023 tok hun sin mastergrad ved Norges Musikkhøgskole med professor i klaver, Cristopher Park. Jelena har opptrådt på konserter i flere italienske byer, samt i Slovenia, Sverige og i Norge. I juli 2023 hadde hun sin debut med en egen solokonsert under prestisjetunge Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Som ferdig student ønsker Jelena å fokusere spesielt på kammermusikk og også utforske kombinasjonen av billedkunst og samtidsmusikk.

Cellist Hannah Kristina Lund er fra Ski. Hun går første året på master ved Norges Musikkhøgskole. Hannah er en erfaren kammermusiker og har spilt mye med Trondheimsolistene. Med Trondheimsolistene har hun vært med på diverse turneer over hele landet. Hun har også mye orkestererfaring og spiller regelmessig med Ungdomssymfonikerne.

Fiolinist Sigve Lieberg Stieng er fra Hadeland. I desember 2023 hadde han sin avsluttende masterkonsert ved Norges Musikkhøgskole. Da hadde han studert i Oslo med professor Terje Moe Hansen i ni og et halvt år. Dette skoleåret tar han også et årsstudium i komposisjon. Foruten klassisk musikk, er Sigve glad i å spille sjangre som flamenco, tango og arabisk musikk og har nettopp etablert en tangokvartett som denne våren turnerer på ulike konsertscener i hovedstaden. Etter å ha vært på flere konserter i Steinhuset opp gjennom årene, har jeg lenge ønsket å ta med noen av mine dyktige medstudenter for å opptre på denne flotte scenen. Nå er dagen kommet – sier Sigve.