Klassisk konsert med Alma Serafin Kraggerud

Jubileumskonsert    Steinhusets Venner 50 år.

Steinhusets Venner ble stiftet den 29. april 1971. I sin 50-årige historie har venneforeningen arbeidet for å holde Steinhuset i hevd, og har i den perioden arrangert omkring 400 kulturkvelder i Steinhuset. Arrangement med musikk, foredrag, teater og kunstutstillinger. Varemerket har vært allsidighet og kvalitet.

Hva er da bedre enn en jubileumskonsert med morgendagens stjerne.

Vi presenterer en klassisk konsert i Steinhuset som vi tror du vil sette stor pris på.

Tirsdag 30. november kommer Alma Serafin Kraggerud sammen med sin far Henning Kraggerud og pianist Natalia Papova.

Det er Alma som er kveldens hovedaktør, men regner med vi også får høre Henning Kraggerud alene eller sammen med Alma.

Alma Kraggerud er født i 2006 og begynte å spille fiolin da hun var fem år gammel.

Bare ni år gammel hadde hun sin orkesterdebut som solist med Kringkastingsorkesteret i anledning kong Haralds 25-års jubileum som konge.

Hun har senere spilt med blant annet Stavanger Symfoniorkester, Arctic Philharmonic og Forsvarets Stabsmusikk. Deltatt på Kammermusikkfestivalen, Halvorsens Musikkfest og Valdres Sommer Symfonifestival. Hun har vunnet første pris i tre norske konkurranser og andre plass i Unge Talenters Internasjonale fiolinkonkurranse.

Alma har studert med Sigyn Fossnes, Alf Richard Kraggerud og Soon-MiChung. Hun har allerede komponert flere egne stykker og er kjent for å berøre sitt publikum med en helt særegen musikkformidling, full av sjel.

Aktuelle lenker: https://youtu.be/qBgshDKnwuM.Dette stykket vil bli fremført i en versjon som ikke har blitt spilt tidligere.  Hør gjerne også på: https://youtu.be/zatycV_ktSg

Som akkompagnatør har Alma med seg Natallia Papova. Hun har siden 2007 vært ansatt som akkompagnatør ved Barratt Due musikkinstitutt. Har en mastergrad i soloutøving fra Norges musikkhøgskole i Oslo med Håvard Gimse, Einar Henning Smebye, Liv Glaser og Leif Ove Andsnes som lærere.  I løpet av karrieren har hun turnért og spilt konserter både som solist- og kammermusiker i en rekke europeiske og asiatiske land, i Norden, Kina og USA. Hun har opptrådt på arenaer som Oslo kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen, Troldhaugen, Levende Klassisk, NRK radio og TV og Det Norske Operahuset. Hun er vinner av førsteprisen i pianokonkurransen på Musikkakademiet i Minsk (2003), og er semifinalist i «M.K.Ciurlionis International Piano Competition» i Vilnius (Litauen). Hun har også mottatt flere priser som kammermusiker.

Aktuell lenke: https://www.youtube.com/watch?v=SubzVpbDdDI

Fiolinisten Henning Kraggerud er en av Skandinavias mest ettertraktede utøvere. Han spiller også bratsj, og er en prisbelønnet kammermusiker. I tillegg er han dirigent og komponist med mer enn 200 verker på merittlisten. Kraggerud har opptrådt som solist med mange av verdens fremste orkestre og har samarbeidet med mange høyt profilerte dirigenter og utøvere. Han har spilt inn en rekke kritikerroste verker på CD og DVD, også egne komposisjoner, og har mottatt en rekke priser. Henning Kraggerud har vært professor ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo siden 2000, og er også tilknyttet Royal Northern College of Music i Manchester som ”International Chair in Violin”.

Henning Kraggerud er født i 1973 og har studert fiolin med Stephan Barratt-Due ved Barratt Due musikkinstitutt, og med Camilla Wicks og Emanuel Hurwitz. Kraggerud spiller på en fiolin bygget av Guarneri del Gusu i 1744, stilt til rådighet av Dextra Musica.

Aktuell lenke: https://www.youtube.com/watch?v=59KNUM-MnUs

Alle er velkomne. Medlemmer i Steinhusets Venner kan bestille to plasser på sitt medlemskap på e-post  amundbo@online.no.  Billetter i døra kr. 200,-.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *