Klassisk konsert NÅ UTSOLGT

Fiolinist Eldbjørg Hemsing og pianist Håvard Gimse

Steinhuset får denne maikvelden besøk av to stjerner innen klassisk musikk som spiller på scener over hele verden. Eldbjørg Hemsing debuterte som orkestersolist i 2001. I 2008 vant Eldbjørg Hemsing Virtuos, og ble norsk deltager i Eurovision Young Musicians, hvor hun vant publikumsprisen og fikk 3. pris av juryen. I 2020 vant hun Spellemannsprisen innen klassisk musikk. Hemsings repertoar er vidtfavnende fra klassikere som Bach, Beethoven og Bartok til samtidskomponister som Tan Dun og Dirk Maassen. Hun og søsteren Ragnhild er vel kjent for Hemsingfestivalen. Eldjørg spiller på en Stradivarius fra 1707 utlånt fra Dextra Musica.

Håvard Gimse er pianist og professor ved Norges musikkhøgskole. Gimse regnes som en av Norges fremste musikere og har et bredt og allsidig repertoar. Han er aktiv både som solist og kammermusiker, er en ettertraktet akkompagnatør og en verdsatt lærer. Gimse har gitt konserter over store deler av verden hvor han har spilt med Royal Philharmonic Orchestra, Birmingham Symphony Orchestra, Prague Symphony og Tokyo Symphony Orchestra for å nevne noen. I tillegg har han vært kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum og for Mozartfestivalen i Fredrikstad.

Hjertelig velkommen til alle. Billetter i døra kr. 300,-. Medlemmer i Steinhusets Venner kan reservere to plasser på sitt medlemskap. Send reservasjon med SMS til 928 58 560 eller på e-post: amundbo@online.no