Hardingfele- og amerikanerkveld i Steinhuset

Fra venstre: Johanne og Ingvild Flottorp

Søstrene Ingvild og Johanne Flottorp kommer til Steinhuset for å holde konsert sammen. Som solister representerer de hver sin sjanger, men sammen møtes de i en amerikansk sangtradisjon med norsk vri. Dette blir en flott konsert med en blanding av solonumre og framføring sammen.

Jentene har i sin oppvekst tilbrakt mye tid hos sin mormor på Gran, og har derfor en god lokal tilknytning.

Ingvild Flottorp

Den norske amerikaner-scenen har sett en eventyrlig fremgang i løpet av det siste tiåret og mange artister og band har markert seg både i Norge og internasjonalt. «Ingvild Flottorp er et navn som vil kunne skinne kraftig i det stadig voksende og intenst blomstrende norske americanamiljøet.» – Erik Valebrokk

Debutalbumet hennes «It All Seems So Clear» ble sluppet på Vestkyst Records i slutten av april 2021, der «Ingvild Flottorp ankommer som pistolskudd på den norske prærien» – Dagens Næringsliv. 

Videre i DN’s anmeldelse blir musikken omtalt som politisk ukorrekt country med småfrekk snert og melodiøsitet.

På tampen av året ga hun ut låta «December Light» som ble anbefalt av Aftenposten blant ny julemusikk og listet på NRK p13. I tillegg ble debutalbumet hennes «It All Seems So Clear» plukket ut blant årets beste, norske utgivelser hos musikkbloggene «Popklikk» og «Dust of Daylight» og hos musikk-kritiker Tom Skjeklesæther. 

Johanne Flottorp

Johanne er hardingfelespiller med et kraftig og energisk spill. For debutalbumet sitt som hun gav ut i 2018 ble hun Spellemann-nominert i kategorien for folkemusikk. Senere mottok hun Folkelarmprisen i solokategorien for denne utgivelsen. 

Gjennom årene har Johanne utviklet en personlig spillestil og en egen stemme i slåttespillet, samtidig som hun på best mulig måte tar vare på kildene som lærerne hennes har jobbet fram i slåtteformene hun bruker. Som student ved Norges musikkhøgskole fordypet hun seg enda mer i musikken hun er vokst opp med, nemlig slåtter fra Tovdal, Setesdal og Vest-Telemark. 

Utenom å være soloutøver på hardingfele, spiller Johanne i flere country/amerikanaband, som blant annet The Northern Belle, som har mange albumutgivelser bak seg. Hun har også bidratt på søsteren Ingvilds plate. 

Steinhusets Venner ønsker velkommen til en spennende konsert med musikalsk bredde.

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *