Tangokonsert UTSOLGT

”Tangokonsert”

Per Arne Glorvigen, bandoneon.  Bjarne Magnus Jensen, fiolin. Steinar Haugerud, bass.

Vi har gleden av å presentere et stjernelag med en av verdens beste på bandoneon, Per Arne Glorvigen. Bandoneon spiller en sentral rolle i tangomusikken fra Argentina og Uruguay, og en av de fremste utøverne og komponist av bandoneon-musikk var Ástor Piazzolla (1921 -1992) fra Argentina.

Per Arne Glorvigen er kjent som en av sin generasjons viktigste musikere på bandoneon, både nasjonalt og internasjonalt. Han har særlig mange konsertoppdrag i Skandinavia, Tyskland og Frankrike. I tillegg til tango har Glorvigen utviklet bandoneónens repertoar ved å spille alt fra barokk, Grieg, klezmer, pop og samtidsmusikk. Per Arne omtales som en stor humorist, med språksketsjer som sin spesialitet. Han studerte ved Norges musikkhøgskole og senere gjennomført studier i Frankrike. Glorvigen har også hatt solistoppdrag med symfoniorkestre og strykekvartetter, blant annet BBC Symphony Orchestra,  Staatskapelle Dresden og Alban Berg-kvartetten.

Steinar Haugerud (kontrabass) er utdannet på Norges musikkhøgskole med Knut Güettler som lærer, og har siden sin eksamen der spilt med alle de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge og en hel rekke kammerensembler i inn- og utland. Om ham blir det sagt at han regnes som en av de fremste tango-kontrabassistene i verden. Steinar har flere opphold i Argentina bak seg, både som tangoutøver og student. Sammen med gruppen Tango for 3 har han vært solist med bl.a. Oslo-Filharmonien, BBC Symphony Orchestra og Deutsche Kammerfilharmonie.

Bjarne Magnus Jensen (fiolin) sitt navn er også knyttet til Norges musikkhøgskole. Bjarne Magnus er leder for skolens talent-utviklingsprogram, og har undervisningsansvar for master- og bachelorstudenter i utøvende fiolin. Han er en aktiv solist, orkesterleder og kammermusiker og har deltatt på festivaler i inn- og utland.  Som frilandsfiolinist har Jensen gjestet de fleste symfoni- og kammerorkestre i Norge som solist og konsertmester. Han er en dyktig musiker som behersker flere stilarter, men denne kvelden er det tango som gjelder. Jensen har tidligere gledet oss med klassisk musikk i Steinhuset. Sist gang var i 2018 sammen med Sveinung Bjelland ved pianoet.

Billetter i døra. Kr. 300,-.

Medlemmer i Steinhusets Venner kan reservere to plasser til hvert arrangement. Dette gjøres med sms til: 92858560 eller på e-post til: amundbo@online.no. Medlemskap koster kr. 150,- pr. år. Kan vippses til: 26999. Oppgi e-postadresse. Kan også betales til bknt: 2020 08 03133.

 

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder