Glasslåven på Granavollen, torsdag 16. januar kl.18.00 – kl. 20.00.

Arrangør: Stiftelsen Steinhuset og Glasslåven.

I forbindelse med gjenskapingen av Bildentekstilet, blir det et åpent seminar i Glasslåven.

Ferdig brodert teppe skal som kjent henge i Steinhuset, men pga vinter og kulde passer det denne gangen å samarbeide med våre venner i Glasslåven.

To foredragsholdere, Ragnhild Bø og Olaug Salte, vil dele sin kunnskap knyttet til både det opprinnelige tekstilet og prosessen med gjenskapingen.

Olaug Salthe skal utføre gjenskapningen av tekstilet og vil invitere til en samtale om «Bildentekstilet: Fra akvarell til refilsaum. Hvilke faktorer vil påvirke prosessen fram til det ferdige teppet?»

Olaug har bakgrunn som tekstilkunstner og pedagog, og har en mastergrad i tradisjonskunst fra USN.

Ragnhild Bø vil snakke om «Billedspråket på Bildentekstilets tid.»

Ragnhild har doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, og er i dag tilsatt som postdoktor ved samme universitet.

I forbindelse med Stiftelsen Steinhusets arbeid med gjenskapingen av Bildentekstilet, blir det et åpent seminar i Glasslåven på Granavollen, torsdag 16. januar kl. 18.00 – kl. 20.00.   Tekstilkunstner Olaug Salthe, som skal brodere teppet, inviterer til en samtale om Bildentekstilet, fra akvarell til refilsaum.   Kunsthistoriker Ragnhild Bø vil snakke om ”Billedspråket på Bildentekstilets tid”.    

Velkommen!
Fri adgang. 
Arr: Stiftelsen Steinhuset og Glasslåven.